História

Každá talianska káva má svoju históriu. Skoro každá z nich hovorí o vášnivej láske ambiciózneho človeka ku káve, o jeho angažovanosti ku kvalite, o jeho úspechoch a niekedy aj neúspechoch, a samozrejme o káve samotnej. V prípade Caffé Perté je to práve Giampiero Roncadi. Rodina Roncadi sa zaoberá kávou už vyše 50 rokov. Starší Roncadi bol tretím unit manažér(regionálny manažér) jednej úspešnej talianskej pražiarne. S vlastníkom firmy mali až taký úzky priateľský vzťah, že syna narodeného v roku 1966 nazvali po ňom.

Založili si vlastnú samostatnú firmu s pražiarňou v roku 1974 pod menom Caffé Pelé v obci Medolla veďla Modeny. Roncadovci sa vďaka vysokokvalitnej káve po veľmi krátkom čase dostali do významnej spoločenskej vrstvy v celej provincii.

Na konci 80-tych rokov sa rozhodli Caffé Pelé predstaviť aj iným krajinám sveta. Na začiatku kávu importovali, ale aby partnerom mohli zabezpečiť vždy čerstvú kávu, na začiatku 90-tych rokov založili pražiareň v Maďarsku.

Mladší Giampiero Roncadi v roku 1995 založil s.r.o. v Maďarsku pod názvom Caffé Perté. V začiatkoch firmu viedli iba traja , ale vďaka ich láske ku káve a jedinečnej odbornej znalosti firma zaznamenala vysoký rast.

Caffé Perté v roku 2002 vybudovala veľkokapacitnú pražiareň na európskej úrovni v Budaörsi. V súčasnosti 25 ľudí zabezpečuje chod vo viac ako 1000 miestnych a zahraničných kaviarňiach.